Anula Wawrzyniak, dorota31000, Dunia rozsmakowali się w tym!
Roztapiamy czekoladę na parze (czyli: do dużego rondla wlewamy wodę i gotujemy, do małego rondelka ładujemy czekoladę i umieszczamy go na sitku albo innej konstrukcji nad wrzącą wodą).
Dodajemy mleko i mieszamy, następnie wrzucamy rozdrobniony miąższ pomarańczy (można zostawić trochę do dekoracji). Sypiemy cynamon, mieszamy - cały czas na parze. Dodajemy śmietankę i - ojej, co za niespodzianka! - znów mieszamy. Na końcu dolewamy rumu.
Gdyby czekolada wyszła za gęsta, można to wyregulować dodając odrobinę mleka. :) Ale to już kwestia gustu. :D
To idealny poprawiacz nastroju i odganiacz smutku. Fakt, kaloryczny, ale raz na jakiś czas każdy musi zgrzeszyć, czyż nie? ;)
Smacznego. :)
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.