Makaron ugotować al dente. Można dzień wcześniej.
Przesmażyć na odrobinie tłuszczu ( ja na maśle) cebulę i pokrojoną w talarki kiełbaskę. Dodać pokrojone grubo warzywa , chwilkę poddusić. Aby straciły surowy smak , dodać groszek i fasolkę. Wymieszać.
Do wysmarowanej masłem ( inny , pyszny smak i zapach) i wysypanej tartą bułką formy lub brytfanny wykładamy 1/2 makaronu. Masę też można przygotować wieczorem.
Na makaron wykładamy masę warzywno-kielbasianą. Dobrze gdy nie jest za sucha.
Na warzywa wykładamy pozostały makaron.
Posypujemy grubą warstwą sera .
W kubku mieszamy mleko z jajkami i przyprawami ( sól, pieprz mielony, gałka)
Polewamy cały makaron. I wstawiamy do piekarnika na 180 stopni.
Pieczemy do momentu aż wierzch smakowicie zarumieni się.
Smacznego.
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.