Ania_29 rozsmakował(a) się w tym!
Gofry to danie na każdą okazję moim zdaniem, a na urodziny szczególnie.
Samo przygotowanie ciasta robi się w minutę, troszkę dłużej zajmuje samo pieczenie gofrów.
Najpierw oddzielamy żółtka od białka. Do żółtek dodajemy mąkę, mleko, proszek do pieczenia, cukier puder, cukier waniliowy i szczyptę soli - wszystko dokładnie mieszamy na gładką masę.
Następnie ubijamy na sztywno białka i takie dodajemy do masy delikatnie mieszając wszystko łączymy.
Taką masę nakładamy łyżką na rozgrzaną i posmarowaną olejem formę. Pieczemy do zrumienienia.
Gdy ktoś nie lubi słodkich gofrów można dać odrobinę cukru mniej po prostu.
Myślę, że ucieszą każde dziecko ;)
Smacznego!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.