-Podwójna pierś z kurczaka
-kapusta pekińska
-kukurydza z puszki
-2 ogórki( najlepiej kiszone)
-pomidor
-cebula
-przyprawa do kebaba
-olej
-kukurydza z puszki
Sos:
-majonez
-ketchup
-czosnek( 2-4 piórka)
Mięso kroimy w małe kawałeczki i smażymy na oleju. Gdy mięso jest już miękkie dodajemy przyprawę do kebaba. Zostawiamy do wystygnięcia.
Kapustę pekińska kroimy w drobne paseczki i zasypujemy szczyptą soli.
Główkę cebuli obieramy kroimy w krążki i zalewamy wrzątkiem by pozbyć się trochę jej goryczy.
Pomidora i ogórki kroimy w talarki.
Na dno miski kładziemy warstwowo:
kapustę pekinką
-cebule
-kapustę pekińską
-ogórka
-kapusta pekińska
-pomidor
-kapusta pekińska
-kukurydza
-wystudzone mięso
-kapustę pekińską
i Sos,
Majonez( najlepiej kielecki bo jest ostrzejszy niż inne) i ketchup mieszamy razem ze zgniecionym czosnkiem. Tak by powstała jednolita masa.Ilość sosu zależne jest od naszych upodobań. Ja stosuje tak 3 łyżki majonezu i 2 łyżki ketchupu.
Sosem zalewamy całą sałatkę. Jeśli zostanie nam jeszcze kapusty kładziemy na samym wierzchu by sos nie wysychał.
Sałatkę przed podaniem schładzamy około 2 godzin przed podaniem.
Można podawać z frytkami i mamy szybki obiad:)