Ryba po grecku - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Ryba po grecku
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 kg ryby, np. pangi lub dorsza,
4 marchewki,
1/4 selera,
3 liście laurowe,
5 kulek ziela angielskiego,
6 łyżek przecieru pomidorowego,
sól,
pieprz,
troszkę wody,
4 łyżki bułki tartej,
olej do smażenia.
Sposób przyrządzenia:
Rybę pokroić na mniejsze porcje, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na oleju. Marchew i seler zetrzeć na małych oczkach, dodać do oleju od smażenia ryby. Dodać ziele, liście laurowe i przecier. Podlać odrobiną wody, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu ok. 10 min. Rybę przełożyć sosem, schłodzić.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.