CIASTO JABŁKOWO-ORZECHOWE - przepis. Przepisy na Inne ciasta, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
CIASTO JABŁKOWO-ORZECHOWE
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
6 dużych jabłek
2 szkl mąki
3 jajka
1 szkl cukru
3 łyżki oleju
1 szkl orzechów włoskich połamanych
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 zapachu cytrynowego
1 szkl rodzynek
szczypta soli
Sposób przyrządzenia:
Jabłka obrać,pokroić w kostkę,zasypać cukrem i odstawic na 2 godziny.
Następnie dodać resztę skłądników,wymieszać,wylać na dużą prostokątną blachę,uprzednio wysmarowaną i oprószoną mąką.
Piec 35 min w temp 180 stopni.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.