ciasto:
3 szklanki mąki
1 cukier wanilinowy
3/4 szklanki cukru pudru
kostka margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1 jajko
łyżka kwaśnej śmietany 18%
masa serowa:
1kg sera twarogu (raczej tłusty)
1,5 szklanki cukru
pół kostki masła
5 jajek
rodzynki
budyń śmietankowy
Składniki ciasta dokładnie zagnieść, uformować dwie kulki i włożyć do lodówki. W tym czasie przygotować masę serową. Twarug zemleć. Żółtka zmiksować z cukrem, dodać ser, tłuszcz i budyń w proszku, wymieszać na gładką masę. Białka ubić na sztywnoi delikatnie domieszać do sera. Można też dodać rodzynki.
Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, zetrzeć jedną połowę ciemnego ciasta, wylać na nią jasną masę i potraktowac nią resztę ciasta z kakao.
Smacznego :)