Sałatka z mozzarellą oraz intensywnym sosem malinowym.
Składniki
1 opakowanie mieszanki sałat ( rukola, baby szpinak, roszponka, zielona i czerwona sałata)
1 pierś z indyka
1 opakowanie mozzarelli w kulkach
300 gram świeżych malin
świaża mięta
6 łyżek miodu
2 łyżki cukru trzcinowego
Sposób przyrządzenia
Mieszankę sałat oraz maliny dokładnie przepłukujemy. Pierś z indyka kroimy w paski następnie świeżą miętę siekamy i marynujemy w miodowo-ziołowej zalewie.Mięso obsmażamy z obu stron tak by powstały złociste paski.
Mozzarellę kroimy w paski. 250 gram malin przekładamy do miski dodajemy 2 łyżki cukru i miksujemy blenderem.
Sałatę przekładamy na półmisek po czym układamy mozzarellę,mięso oraz polewamy całość intensywnym sosem malinowym.Na wierzch rozkładamy maliny.
Życzę smacznego drugiego śniadania.