- 3 szkl. mąki
- pół kostki drożdży
- pół łyżeczki cukru
- 1 płaska łyżka stołowa soli
- 2 łyżki oleju
- papryka czerwona, żółta, zielona
- 200 g pieczarek
- 2 cebule
- 300 g sera gouda
- ketchup
Drożdże rozpuścić w naczyniu, w 3/4 szkl. ciepłej wody i dodać pół łyżeczki cukru, odstawić. Pokroić papryki, pieczarki i cebule, zestrzeć ser. Do drożdży dodać 3 szklanki mąki, 2 łyżki oleju, płaską łyżkę soli i wyrobić ciasto. Rozwałkować i wyłożyć na blachę, posmarować całe ketchupem i wrzucić na to pokrojone papryki, pieczarki i cebule. Obsypać serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut i potem 10 minut na sam dół. Jest pyszna i zawsze wychodzi! Smacznego:)