Alina63 rozsmakował(a) się w tym!
Zagnieść kruche ciasto , przez godzinę schłodzić w lodówce . Rozwałkować , wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem dużą bleachę , nakłuć widelcem , posypać bułką tartą . Jabłka obrać , zetrzeć na grubej tarce , wymieszać z galaretką pomarańczową , wyłożyć na ciasto . Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni . Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli . Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier . Jak piana będzie bardzo sztywna i lśniąca dodać wiórki i budyń . Wymieszać delikatnie drewnianą łyżką . Bezę ułożyć na podpieczone ciasto , piec jeszcze 15 minut . SMACZNEGO !!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.