Sałatka warstwowa

Składniki

1/2 piersi z kurczaka,
3 jajka,
5 ogórków kiszonych
puszka kukurydzy
1-2 czerwone cebule
1 czerwona papryka
1/2 kapusty pekińskiej
makaron świderki [Lubella ]
papryka słodka w proszku,
przyprawa do drobiu
sól, pieprz

Sposób przyrządzenia

Mięso pokroić w kosteczkę, doprawić do smaku i poddusić.
Ugotować jajka, makaron, kukurydze odcedzić, pozostałe składniki pokroić również w kostkę.
Na dnie przezroczystej miski ułożyć wystudzone mięso, a następnie makaron. Później przełożyć warstwowo pozostałymi składnikami [prócz kapusty pekińskiej]. Całość dokładnie polać sosem, następnie wierzch przykryć kapustą pekińską, którą oprószamy papryką w proszku.

SOS : jeden mały słoik majonezu [daję 3/4 koronnego z Biedry ],
1-2 łyżki pikantnego ketchupu, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz.
Czosnek przeciskamy przez praskę, następnie mieszamy z majonezem i ketchupem. Doprawiamy do smaku.