zasmażane buraczki ,,jakby inaczej,,

Składniki

300g buraczków ugotowanych w skórce
1 cebula pokrojona w piórka
1 ząbek czosnku posiekany
1/3 kostki masła
1,5 łyżki mąki
½ szklanki soku z czarnej porzeczki
ocet jabłkowy
sól, pieprz
majeranek
cukier

Sposób przyrządzenia

dzisiaj przepis na buraczki  prosto od mojej babci 


podaje jak wykonac

 

Buraczki obieramy i kroimy jak frytki.


Na maśle trzeba zeszklic cebulę i czosnek, dodajemy mąkę i rozprowadzamy.


Dodajemy buraki, lekko mieszmy i dodajemy sok z czarnej porzeczki.


Lekko poddusić trzeba i doprawiamy  solą, pieprzem, majerankiem i na koniec ocet i cukier,

aby uzyskać zrównoważony słodko kwaśny smak.

 


polecam i życze smacznego