Filet wieprzowy z orzechami - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Filet wieprzowy z orzechami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
600 g wieprzowiny
sól
pieprz
2 łyzki oleju
80 g orzechów włoskich
3 łyżki posiekanego szczypiorku
3 łyzki posiekanych borówek
puszka kruszek
2 łyzki masła
1 łyzka miodu
Na sos:
150 g sera pleśniowego
3 łyzki twarożku śmietankowego
50 ml śmietany
Sposób przyrządzenia:
1.Pokrój ser pleśniowy na kawałki.Wymieszaj z twarozkiem i śmietaną,lekko podgrzej.Gdy ser się rozpuści,zdejmij garnek z ognia.
2.Mięso natrzyj solą i pieprzem.Podsmaż ze wszystkich stron.Pozgrzej piekarnik do 140 stopni C .Owiń mięso folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 20 minut.
3.Odcedź gruszki i pokrój w kolumny.Rozpuść masło na patelni,dodaj miód i gruszki.Smaż kilka minut,mieszając.Posiekaj orzechy na kawałki.Wylej po kilka łyzek sosu serowego na talerze,rozłóż gruszki.Pokrój wieprzowinę w plastry i nałóż na sos.Udekoruj szczypiorkiem,borówkami i orzechami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.