jkm, o.i.a, marccin, plascynacja i inni (w sumie: 5) rozsmakowali się w tym!
Piersi kroimy na spore kawałki i przyprawiamy gotową przyprawą do grosa (Apetina), odstawiamy niech się przegryzie do lodówki. Szykujemy sos do miski wlewamy jogurt do tego ścieramy na tarce z dużymi oczkami ogórka, wyciskamy z pół główki czosnku i siekany koperek aż będzie zielono do smaku sól i mieszamy. Na rozgrzana patelnię wykładamy piersi i smażymy aż będą złote w międzyczasie kroimy na ćwiartki rzodkiewkę i pomidora, siekamy szczypiorek bądź cebulę w wiórki, paprykę w paski. Układamy na talerzu sałatę tak aby cały zakryła ma stanowić podkład. Na to układamy ze 2 warstwy mięso, warzywa, sos i na wierzch dekorujemy pomidorami na sosie i zjadamy. Można dodać również selera naciowego pokrojonego w cieniutkie plaserki.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.