roladki z boczkiem i papryką

Składniki

16 cienkich plastrów karkówki (ok 10 dag każdy)
16 plasterków boczku
6 strąków kolorowej papryki
10 dag oliwek nadziewanych papryką
3 ząbki czosnku
1 pęczek tymianku
1 gałązka rozmarynu
6 łyżek oliwy
sól, pieprz

Sposób przyrządzenia

1. Mięso rozbij. Oprósz pieprzem. Na każdym kawałku karkówki połóż plaster boczku. Ciasno zwiń, zepnij.

2. Papryki oczyść z pestek, strąki opłucz, pokrój na kawałki. Oliwki oraz opłukane zioła, poskiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.

3. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy. Smaż na niej roladki ok 5 min często obracając. Pozostałą oliwę mocno rozgrzej w rondlu. Wrzuć kawałki papryki, czosnek i oliwki. Mieszając smaż 5 minut na małym ogniu. Przypraw do smaku solą, pieprzem, dodaj posiekane zioła.

4. Roladki podlej 400 ml wody. Duś kilka mintu. Następnie przełóż (z wywarem) do rondla z zwarzywami. Zagotuj. Roladki przełóż na półmisek i udekoruj.

smacznego :)