Cukinia zapiekana z łososiem

Składniki

spora cukinia, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 300 gram łososia wędzonego, zioła, olej, ser feta, cytryna, sól, pieprz, ser żółty

Sposób przyrządzenia

Cukinię przekrajamy wzdłuż na pół, wydrążamy środek do ok 0,5 cm od skórki. Miąsz przyprawiamy slą i pieprzem, a potem podsmażamy delikatnie na oleju z cebulką i czosnkiem. Zostawiamy do wystudzenia. Połówki cukini przyprawiamy solą oraz pieprzem wykładamy wędzonym łososiem, którego skrapiamy sokiem z cytryny. Do przestudzonego miąszu dodajemy zioła oraz ser feta i kłądziemy wszystko na łososia. Na koniec nawierzch układamy ser żółty. Całość pieczemy 25 minut w temperaturze 185 stopni Celcjusza. Podajemy z ryżem {#lang_emotions_tongue_out}