Kalarepa w marynacie - przepis. Przepisy na Przetwory warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Kalarepa w marynacie
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
2 kg młodej kalarepy
3 łyżki soli
3 łyżki cukru
szklanka octu 6% na 3 szklanki wody
Sposób przyrządzenia:
Kalarepę oczyścić, opłukać, obrać, pokroić w grubą kostkę, zalać wrzącą wodą i gotować 6 minut na wolnym ogniu. Przełożyć do słoików i zalać zalewą przygotowaną z wody, octu, soli i cukru tak, aby zalewa sięgała do 3 cm poniżej brzegów słoików.
Pasteryzować w temperaturze około 90 stopni przez 25 minut. Po ugotowaniu dokręcić wieczka.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.