Krem mandarynkowy - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Krem mandarynkowy
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
6 mandarynek
4 jajka
1 serek waniliowy (20 dag)
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
4 łyżki startej czekolady mlecznej lub gorzkiej
1 opakowanie pomarańczowej galaretki
Sposób przyrządzenia:
Przygotuj galaretkę. Wlej do 4 pucharków i odstaw do zastygnięcia. Żółtka utrzyj z połową cukru na puszystą masę, a białka ubij z resztą cukru na sztywną pianę. Masę żółtkową wymieszaj z serkiem i delikatnie dodaj pianę.
Wyciśnij sok z 2 mandarynek, podgrzej i rozpuść w nim żelatynę. Cały czas mieszając wlej cienkim strumieniem do masy jajecznej. Krem wyłóż na galaretkę i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Przed podaniem udekoruj pozostałymi mandarynkami i startą czekoladą.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.