Nalewka 'Pasikonik' - przepis. Przepisy na Wina i nalewki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Nalewka 'Pasikonik'
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 szklanka miodu
1 szklanka cukru
1 łyżka suszonego kwiatu róży
1 łyżka posiekanej, zielonej ruty
1 łyżka posiekanej, zielonej mięty
kawałek cynamonu
1/2 gałki muszkatołowej
10 goździków
kawałek imbiru
2 litry wódki
Sposób przyrządzenia:
Zioła i przyprawy zalać szklanką wody i gotować pod przykryciem 20 minut. Miód rozpuścić w osobnym rondelku.
Wywar ziołowy przecedzić, wymieszać z miodem i zalać wódką. Przykryć szczelnie i podgrzać nie gotując.
Po ostygnięciu przelać do słoja, a po kilku dniach, gdy się ustoi, zlać ostrożnie przez rurkę do butelek i szczelnie zakorkować. Przechowywać przez kilka miesięcy w chłodnym miejscu.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.