Szafranowe kopytka z migdałami (4-6 osób) - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Szafranowe kopytka z migdałami (4-6 osób)
Szafranowe kopytka z migdałami (4-6 osób)
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
500 g obranych ziemniaków
150 g mąki ziemniaczanej
2 jajka
1 kapsułka szafranu w proszku
10 liści świeżego szpinaku
masło
Do dekoracji:
migdały, szałwia
Sposób przyrządzenia:
Ugotować ziemniaki i przetrzeć przez sito.
Wystudzić dodać mąkę, jajka i szafran rozpuszczony w odrobinie wody.
Uformować podłużne kluseczki i ugotować w lekko osolonej wodzie.
Zblanszować liście szpinaku, trzymać je w cieple.
Przed podaniem owinąć nimi kopytka i polać gorącym masłem.
Podawać ozdobione migdałamin, oraz szałwią podsmażonymi w maśle.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.