400 g makaronu świderki
2 filety z piersi kaczki
200 g brokułów
100 g świeżych kurek
50 g czarnych oliwek
1 bakłażan
400 g pomidorów
100 ml oliwy
100 g masła
2 ząbki czosnku
10 listków bazylii
sól i pieprz do smaku
Na bardzo ggorącej oliwie podsmażyć filety, posolić i upiec w nabrzanym piekarniku.
Brokuły ugotować na półtwardo w osolonej wodzie.
Kurki poddusić z czosnkiem na oliwie, doprawić.
Osobno usmażyć na oliwie cienkie plastry bakłażana.
Ugotować makaron, wymieszać go z kurkami, brokułami i oliwkami.
Filety z kaczki pokroić na cienkie plastry i ułożyć na makaronie.
Przygotować sos:
Pomidory podsmażyć na oliwie, udusić z dodatkiem masła i zmiksować z bazylią. Przetrzeć przez sito i doprawić. Całość polać sosem i udekorować bakłażanem.