4 dobrze dojrzałe brzoskwinie (mogą być z puszki)
2 duże, dojrzałe banany
12 truskawek
200 ml śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
4 gałki lodów śmietankowych
4 gałki lodów waniliowych
1/2 kostki startej gorzkiej czekolady
kilka listków mięty do dekoracji
Z folii aluminiowej wyciąć 4 koła. Na każdym położyć jedną pokrojoną w plastry brzoskwinię, ½ pokrojonego w plastry banana i 3 pokrojone w ćwiartki truskawki. Następnie zawinąć folię z owocami tworząc sakiewkę. Położyć sakiewki na ruszt (średnia temperatura) i grillować około 8 minut.
W tym czasie ubić na sztywno śmietanę z cukrem pudrem.
Owoce w sakiewkach odłożyć, aby lekko przestygły.
Do pucharków nałożyć po 2 gałki lodów, wysypać jeszcze lekko ciepłe owoce i przykryć je bitą śmietaną. Deser udekorować listkami mięty i wiórkami startej czekolady. Podawać natychmiast po przygotowaniu.
Uwaga - w wersji dla dorosłych owoce można jeszcze polać likierem lub koniakiem.