Stokrotka rozsmakował(a) się w tym!
Na marynatę dokładnie wymieszać ocet z oliwą, sosem worcester, sosem chili i cukrem. Żeberka wieprzowe ułożyć na glębokim talerzu, polać marynatą i je w niej obtoczyć. Przykryć i marynować w lodówce 4 godziny (lub przez całą noc).
Na sos z grubsza pokruszyć ser pleśniowy i utrzeć w małej miseczce z majonezem, kwaśną śmietaną, czosnkiem i sosem worcester. Jeśli sos będzie za gęsty, dodać trochę mleka. Przyprawić solą i pieprzem i odstawić do lodówki.
Żeberka wyjąć z marynaty. Gotować marynatę w małym garnuszku na silnym ogniu przez minutę i odstawić.
Grillować żeberka 30-35 minut w średniej temperaturze, aż mięso będzie upieczone i delikatne. Podczas grillowania od czasu do czasu posmarować je przegotowaną marynatą. Pozostawić na 5 minut, aby doszły i pokroić na porcje. Podawać z sosem z sera pleśniowego.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.