Marynata cytrynowa z oregano - przepis. Przepisy na Przetwory i marynaty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Marynata cytrynowa z oregano
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 posiekany ząbek czosnku
2 łyżki świeżego posiekanego oregano
150 ml oliwy
starta skórka i sok z jednej cytryny
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Mięso włożyć do płytkiego naczynia i polać marynatą. Mięso marynować godzinę, a ryby 30 minut. W międzyczasie odwrócić.
Marynata do: 1 kg jagnięciny, cielęciny, wieprzowiny, kurczaka, indyka, ryb.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.