Marynata ze świeżym rozmarynem i czosnkiem - przepis. Przepisy na Przetwory i marynaty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Marynata ze świeżym rozmarynem i czosnkiem
Marynata ze świeżym rozmarynem i czosnkiem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
2 gałązki rozmarynu
150 ml oliwy
2 łyżki białego octu winnego
3 posiekane ząbki czosnku
pół łyżki utuczonych ziaren pieprzu
Sposób przyrządzenia:
Rozmaryn umyć, osuszyć, listki oberwać i drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Włożyć mięso do płytkiego naczynia i polać marynatą. Marynować mięso godzinę od czasu do czasu odwracać.
Marynata do: 1 kg jagnięciny, wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, kurczaka i indyka.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.