Karczek z dodatkami w folii

Składniki

4 kawałki karczku (grubsze)
8 plasterków boczku wędzonego
25 dag.pieczarek (poddusić w plasterkach lekko przyprawić)
2 duże cebyle
kapusta kiszona (przepłukać jak bardzo kwaśna)

bułki czosnkowe (można podać z chlebkiem posmarowanym masłem czosnkowym) zapiekane w piekarniku
sól,pieprz,kucharek,zioła prowansalskie.

Sposób przyrządzenia

1. każdy kawałek karczku lekko rozklepać ułożyć na foli i lekko posolić i popieprzyć

2. ułożyć po dwa kawałki boczku wędzonego

3. na boczek układamy krążki cebuli

4. następnie nałożyć pieczarki

5. na pieczarki ułożyć kapustę kiszoną posypać ją kucharkiem,pieprzem i ziołami (według uznania)  
6. mocno zaciskamy folię z góry (ja korzystam z dwóch kawałków folii do jednej porcji by szczelnie zamknąć układam jedną pionowo drugą poziomo)  
7. ułożć na blasze (mogą być bardzo ciasno)
Przez pierwszą godzinę piec w  piekarniku w nagrzanym do 150* C ,później zwiększyć temperature na 180* i piec od 20-30 min.

Podawać z bułeczkami czosnkowymi.

SMACZNEGO :))).