4 kawałki karczku (grubsze)
8 plasterków boczku wędzonego
25 dag.pieczarek (poddusić w plasterkach lekko przyprawić)
2 duże cebyle
kapusta kiszona (przepłukać jak bardzo kwaśna)
bułki czosnkowe (można podać z chlebkiem posmarowanym masłem czosnkowym) zapiekane w piekarniku
sól,pieprz,kucharek,zioła prowansalskie.
1. każdy kawałek karczku lekko rozklepać ułożyć na foli i lekko posolić i popieprzyć
2. ułożyć po dwa kawałki boczku wędzonego
3. na boczek układamy krążki cebuli
4. następnie nałożyć pieczarki
5. na pieczarki ułożyć kapustę kiszoną posypać ją kucharkiem,pieprzem i ziołami (według uznania)
6. mocno zaciskamy folię z góry (ja korzystam z dwóch kawałków folii do jednej porcji by szczelnie zamknąć układam jedną pionowo drugą poziomo)
7. ułożć na blasze (mogą być bardzo ciasno)
Przez pierwszą godzinę piec w piekarniku w nagrzanym do 150* C ,później zwiększyć temperature na 180* i piec od 20-30 min.
Podawać z bułeczkami czosnkowymi.
SMACZNEGO :))).