1. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Za pomocą okrągłej nakrętki usuwamy środek.
2. Mąkę przesiewamy do dużego naczynia, dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cynamon.
3. Mieszamy, a następnie robimy wgłębienie w którym umieszczamy jajko.
4. Stopniowo mieszamy dodając stopione masło i mleko. W efekcie końcowym powinniśmy otrzymać gładką masę (bez grudek).
5. Patelnię natłuszczamy i rogrzewamy na średnim ogniu.
6. Plasterki jabłek zamaczamy w cieście i kładziemy na patelnię.
7. Smażymy na jeden i drugiej stronie po kilka minut.
8. Zdejmujemy z patelni i umieszczamy placuszki na ręczniku papierowym.
9. Przed podaniem posypmy cukrem pudrem.
Smacznego! :)
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.