LUBELSKIE PIEROGI Z SEREM I KASZĄ GRYCZANĄ - przepis. Przepisy na Kluski i pierogi, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         LUBELSKIE PIEROGI Z SEREM I KASZĄ GRYCZANĄ    
 
    
        LUBELSKIE PIEROGI Z SEREM I KASZĄ GRYCZANĄ
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Na ciasto:
   - 35 dag mąki
   - 1 jajko
   - 1/2 szklanki wody, sól
Na farsz:
    - 25 dag kaszy gryczanej
    - 35 dag twarogu
    - 1 duża cebula
    - 1 jajko, sól, pieprz, masło na okrasę                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Zagnieść ciasto. Ugotować kaszę gryczaną i zemleć z twarogiem. Na maśle zarumienić posiekaną cebulę. Dodać zmieloną kaszę, jajko, wymieszać, doprawić solą z pieprzem.
Zrobić pierogi, ugotować, osączyć. Podlać stopionym masłem lub skwarkami ze słoniny. Podawać ze śmietaną.
                            SMACZNEGO !!!!!  
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.