LUBELSKIE PIEROGI Z SEREM I KASZĄ GRYCZANĄ - przepis. Przepisy na Kluski i pierogi, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
LUBELSKIE PIEROGI Z SEREM I KASZĄ GRYCZANĄ
LUBELSKIE PIEROGI Z SEREM I KASZĄ GRYCZANĄ
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Na ciasto:
- 35 dag mąki
- 1 jajko
- 1/2 szklanki wody, sól
Na farsz:
- 25 dag kaszy gryczanej
- 35 dag twarogu
- 1 duża cebula
- 1 jajko, sól, pieprz, masło na okrasę
Sposób przyrządzenia:
Zagnieść ciasto. Ugotować kaszę gryczaną i zemleć z twarogiem. Na maśle zarumienić posiekaną cebulę. Dodać zmieloną kaszę, jajko, wymieszać, doprawić solą z pieprzem.
Zrobić pierogi, ugotować, osączyć. Podlać stopionym masłem lub skwarkami ze słoniny. Podawać ze śmietaną.
SMACZNEGO !!!!!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.