Jabłka w cieście - przepis. Przepisy na Desery ciepłe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Jabłka w cieście
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Składniki:
2 jajka
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki schłodzonego mleka
1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej
2 łyżeczki cukru pudru
laska cynamonu
3 kształtne jabłka
Sposób przyrządzenia:
Do miski wbijamy jajko, wlewamy mleko, wodę mineralną, wsypujemy mąkę i cukier - całość miksujemy do uzyskania masy o jednolitej konsystencji . Z jabłek wykrajamy środek, kroimy je w plastry – około 1,5 cm, następnie obtaczamy je w cieście i smażymy na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu posypujemy startym cynamonem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.