PRZYGOTOWANIE:
Ugotowane jajka drobno siekamy. Do rozdrobnionych jajek dodajemy resztę składników i mieszamy.
Zostawiamy masę na 10 minut, aby kaszka napęczniała i lepiej związała masę.
Kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na masełku.
Ja jednak proponuję, aby zamiast kotlecików, usmażyć je w foremkach do ciastek,by uzyskać różne ,fajne
kształty.Można potem ułożyć z nich na talerzyku obrazek, co dodatkowo zachęci dziecko do jedzenia.
Fajnym pomysłem jest też wycięcie takich kształtów z chlebka posmarowanego masełkiem.Ja użyłam do tego
foremkę zajączka.
Takie śniadanko czy kolacja będzie wspaniałym przeżyciem dla naszych maluszków.
SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.