edith rozsmakował(a) się w tym!
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć miękką część miąższu, posolić. Cebulę zrumienić na oliwie, dodać pokrojone pieczarki i smażyć ok. 5 min Na patelnię wrzucić zmiażdżone ząbki czosnku i mięso mielone, mieszając podsmażyć. Dodać do tego pokrojony w kostkę pomidor i połowę wydrążonego wcześniej miąższu z cukini. Chwilę poddusić, następnie dodać usmażone wcześniej pieczarki, natke pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Połówki cukini faszerujemy przygotowaną masą i pieczemy ok. 30 min w nagrzanym do 180C piekarniku. Na 5 min przed końcem pospać żółtym serem.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.