ROLADKI PIECZONE Z ROZMARYNEM - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
ROLADKI PIECZONE Z ROZMARYNEM
ROLADKI PIECZONE Z ROZMARYNEM
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- 2 cukinie
- 2 małe bakłażany
- 25 g kaparów
- 80 g suszonych pomidorów w oleju
- 500 g serka śmietankowego
- 3 żółtka
- łyżka białego octu winnego
- łyżeczka posiekanego i kilka gałązek świerzego rozmarynu
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cukinie i bakłażany umyć, osuszyć, a następnie obieraczką do warzyw pociąć w podłużne, cienkie plastry. Kapary i pomidory drobno posiekać. Połączyć z serkiem, zółtkami, octem i posiekanym rozmarynem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę rozsmarować na plastrach cukini i bakłażana. Zrolować je. Naczynie żaroodporne posmarować olejem z pomidorów i ułożyć w nim roladki, przedzielając je gałązkami rozmarynu. Zapiekać ok. 25 min w 200st C. Podawać na ciepło lub zimno.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.