Ryż zapiekany z mozzarellą i pesto - przepis. Przepisy na Dania z ryżu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Ryż zapiekany z mozzarellą i pesto
Ryż zapiekany z mozzarellą i pesto
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
2 woreczki ryżu
makaron Lasagne
pesto
zimniaki
papryka (zielona, czerwona, żółta)
cebula
fasolka szparagowa
mozzarella w kulce
przyprawy: papryka słodka, magi, czosnek granulowany, przyprawa do mięsa mielonego
Sposób przyrządzenia:
Cebulę, paprykę, ziemniaki oraz fasolkę szparagową pokroić na drobną kostkę i podsmażyć na oleju około 30 minut aż do miekkości dodając przyprawy. Ugotować ryż osobno następnie go mieszając z farszem.
Surowy makaron lasagne posmarować z dwóch stron olejem (aby się nie posklejał) następnie ugotać. Ugotowany obłożyć na dnie brytwanny. Równomiernie położyć farsz. Na wierzch położyc Mozarellę pokrojoną w kostkę. Kolejno położyć makaron Lasagne przykrywając cały wierzch. Makaron pokryć grubą warstwą Pesto. Piec w temperarturze 180 stopni około 45 minut.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.