Spaghetti z warzywami z patelni - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Spaghetti z warzywami z patelni
Spaghetti z warzywami z patelni
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
opakowanie makaronu spaghetti
przyprawa do spaghetti
1 marchewka
pół pory
natka pietruszki
1 ogórek zielony
sól
1,5 litra wody
Sposób przyrządzenia:
Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie tak jak podano na opakowaniu. Dodać przyprawę do spaghetti i odstawić a chwilę. Później odcedzić. Marchewkę pokroić w kostkę. To samo zrobić z ogórkiem (wcześniej z warzyw usuwamy skórkę). Później pokroić w krążki pora. Wszystkie warzywa dać na patelnię a następnie smażyć do momentu zrumienienia się pory. Gdy pora się zrumieni (marchewka powinna zrobić się trochę miększa), spaghetti przełożyć na talerz i posypać warzywami z patelni. Później poszatkować natkę pietruszki o posypać po spaghetti.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.