Babeczki kukurydziane

Składniki

składniki na 4 sztuki:
3-4 łyżki mazeiny (skrobia kukurydziana)
1 jajko
1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka otrąb owsianych
70 g twarogu chudego 0% tłuszczu
2 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu albo minimalnie i bez dodatkowego cukru tylko laktoza z mleka
kilka słodzików- 5-6-7/ 1 łyżka w pudrze
można wanilię lub inny aromat.

Sposób przyrządzenia

 

Wymieszać wszystko, twaróg widelcem rozdrobnić podczas dodawania do masy, poczekać z 5 minutek, aż zacznie pulchnieć i nakładać na papierki do muffinek   ale lepsze są foremki silikonowe do babeczek, pięknie wtedy odchodzą, od papieru niestety gorzej.
Piec 25 minut w 180 C na termoobiegu. Zjadać maksymalnie 4 bułki dziennie.
Smacznego!

Dla urozmaicenia można dodać małe owoce sezonowe po kilka sztuk do babeczki np: malina, jagoda, żurawina - suszona.