apis74 rozsmakował(a) się w tym!
Masło rozetrzyj z cukrami na jednolita masę. Powoli dodawawaj twaróg, a następnie jogurt. Mieszaj tak długo, aż masło się dobrze rozetrze. Ewentualnie zeskrob resztki ze ścianek miski.
Sok z brzoskwiń podgrzej w małym garnuszku i rozpuść w nim żelatynę. Lekko przestudź, a następnie dodawaj małym strumieniem do masy twarogowej ciągle mieszając. Nie należy mieszać jednak za długo,bo masa może się zważyć.
Dno i brzegi tortownicy o średnicy 22cm wyłóż herbatnikami. Na środku ułóż połówkę brzoskwini, a resztę przekrój na pół. Wlej masę twarogową i ułóż brzoskwinie. Wstaw do lodówki na około godzinę, aby masa mogła stężeć.
Ewentualnie zamiast herbatników można użyć biszkoptów.
Smacznego!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.