dagmara_84 rozsmakował(a) się w tym!
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewany na patelni nieco oliwy i wrzucamy mięso mielone, następnie cebulę, smażymy aż się zeszkli.
Cukinię dokładnie myjemy, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy. Wydrążone częstki kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującego się bulionu. Wsypujemy ryż. Gotujemy aż ryż będzie dość miękki a cukinia się rozgotuje. W razie potrzeby dolewamy wody.
Wówczas dodajemy wcześniej zesmażone mięso z cebulką.
Dodajemy koncentrat lub pomidory z puszki lecz nie jest to niezbędny składnik. Doprawiamy wg uznania do smaku. Otrzymaną masę przekładamy do łódeczek z cukini, posypujemy startym serem żółtym. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Cukinie układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy ok 25 minut - do momentu, aż cukinia będzie miękka a serek zapieczony
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.