Krem cytrynowy - przepis. Przepisy na Inne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Krem cytrynowy
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1/2 szklanki soku z cytryny
1/2 kostki masła
1/2 szklanki cukru
1 jajko
3 żółtka
Sposób przyrządzenia:
W rondelku roztopić masło z sokiem z cytryny. Energicznie mieszając trzepaczką dodać cukier, jajko i żółtka. Nie przerywając mieszania, podgrzewać na małym ogniu 5-7 minut, aż krem zgęstnieje. Gorący krem przełożyć do czystego i suchego słoiczka.
Krem nadaje się, aby przełożyć nim ciasta, bezy, jest idealny do tart i do dekoracji ciasteczek.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.