Makaron z pieczarkami - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Makaron z pieczarkami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 opakowanie makaronu (nitki, wstążki, rurki)
25 dag pieczarek
25 dag papryki (czerwonej)
4 żółtka
10 dag sera żółtego
tłuszcz, sól, pieprz i czosnek do smaku
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Pieczarki i paprykę opłukać, zemleć, połączyć z makaronem i żółtkami, doprawić. Następnie przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, wyrównać powierzchnię, posypać żółtym serem i zapiec w gorącym piekarniku. Podawać zaraz po przygotowaniu.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.