Makaron z pomidorami - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Makaron z pomidorami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 opakowanie makaronu (nitki, wstążki, rurki)
50 dag pomidorów
2/3 szklanki śmietany
2 żółtka
10 dag sera żółtego
masło
bułka tarta
sól
pieprz
czosnek (mielony) do smaku
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. Przygotowany makaron doprawić solą, pieprzem i czosnkiem, przełożyć do naczynia wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą, przekładając pomidorami, oraz polewając śmietaną, wymieszaną z żółtkami. Posypać startym żółtym serem i zapiec w gorącym piekarniku. Podawać zaraz po przygotowaniu.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.