Makaron z bakaliami - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Makaron z bakaliami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 opakowanie makaronu (nitki, wstążki)
10 dag daktyli
10 dag rodzynków
10 dag fig
1 szklanka zagęszczonego soku pomarańczowego
1 opakowanie polewy czekoladowej
oliwa i bułka tarta do naczynia, sól
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Daktyle umyć, zemleć, połączyć z makaronem, opłukanymi rodzynkami, opłukanymi i pokrojonymi w paseczki figami, oraz sokiem pomarańczowym.
Przełożyć do naczynia wysmarowanego oliwą i posypanego bułką tartą, wyrównać powierzchnię i zapiec. Następnie wyporcjować i polać polewą czekoladową.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.