Makaron z makiem - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Makaron z makiem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 opakowanie makaronu (najlepiej nitki)
25 dag maku
10 dag miodu naturalnego
2 żółtka
masło
bułka tarta
sól
goździki
cynamon
olejek migdałowy do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ugotować makaron w osolonej wodzie.
Mak opłukać, zalać wrzącą wodą i podgrzewać do chwili, aż będzie miękki. Potem odcedzić, połączyć z miodem żółtkami, startymi przyprawami i makaronem. Następnie przełożyć do naczynia wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą, wyrównać powierzchnię i zapiec w gorącym piekarniku. Podawać zaraz po przygotowaniu.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.