Wątróbka z jabłkami - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Wątróbka z jabłkami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
40 dag wątróbek drobiowych
3 łyżki mąki
3 jabłka
5 dag masła
olej, sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry.
Wątróbki opłukać, osuszyć, zdjąć błony, posypać pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoto. Na koniec posolić.
Wątróbki odłożyć. Na tej samej patelni rozpuścić masło i usmażyć na nim jabłka.
Wątróbki podawać na podgrzanym półmisku razem z jabłkami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.