Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - przepis. Przepisy na Zapiekanki i tarty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem
7 średnich ziemniaków
15 dag wędzonego boczku
2 duże cebule
10 dag pieczarek
mielona papryka ostra i słodka
majeranek
cząber, ziarna kolendry
sól i pieprz
Sposób przyrządzenia:
Obrane ziemniaki ugotować na półtwardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli. Pokroić w cienkie plasterki.
Boczek pokroić w kostkę, a obrane cebule i pieczarki w plasterki.
Układać składniki na przemian w naczyniu żaroodpornym. Posypać ziołami, papryką, solą i pieprzem. Zapiekać około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.