Z podanych składników i połowy szklanki letniej wody zagnieść ciasto na pierogi, następnie odstawić przykryte ściereczką.
Szpinak rozmrozić i osączyć. Cebulę obrać, drobno posiekać, przesmażyć na złoty kolor na rozgrzanym maśle. Wrzucić szpinak, wymieszać, dodać jajka i bułkę tartą. Dusić 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Ciasto cienko rozwałkować. Wyciąć szklanką kółka. Na każde nakładać po łyżeczce farszu. Składać na pół i dokładnie zlepiać. Wrzucać partiami do osolonego wrzątku.
Kiedy pierogi wypłyną, gotować jeszcze 2 minuty. Wyjąć ostrożnie szeroką łyżką cedzakową. Podawać na przykład z ostrym sosem jogurtowym lub polane masłem.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.