Krewetki z warzywami

Składniki

Składniki:
Krewetki średnie 350g lub drobne 250g
Brokuł 200g
Pieczarki 200g
Papryka czerwona 1 szt.
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
Mąka kukurydziana 1 łyżeczka
Imbir suszony 0,5 łyżeczki
Sól do smaku

Sposób przyrządzenia

 

Średnie krewetki obrać z pancerzyków. Pieczarki pokroić w plasterki. Paprykę w paseczki. Brokuł podzielić na różyczki. Na patelnię wlać oliwę z oliwek i wrzucić brokuły. Obsmażać ok. 1 minutę.  Dodać pieczarki i paprykę i obsmażać kolejną minutę ciągle mieszając. Dodać obrane krewetki. Ciągle mieszając smażyć jeszcze około 2 minut. Następnie zalać 0,5 szklanki wody i poddusić. Do około 0,5 szklanki zimnej wody dodać mąkę kukurydzianą i koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszać i wlać do gotującej się potrawy. Pogotować jeszcze chwilę. Na końcu przyprawić imbirem i solą.