Lasagne z zielonym sosem (4-6 osób) - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Lasagne z zielonym sosem (4-6 osób)
Lasagne z zielonym sosem (4-6 osób)
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
200 g brokułów
sos pesto
½ szklanki bulionu z kostki
300 g kiełbasy metka
2 łyżki oleju
12 płatków lasagne
2 szklanki śmietany kremówki
sól, pieprz i tłuszcz do formy
Sposób przyrządzenia:
Brokuły podzielić na różyczki, ugotować, zmiksować z 2-3 łyżkami sosu pesto i bulionem. Metkę obrać z osłonki, pokroić na małe kawałki. Podsmażyć na oleju. Żaroodporną formę wysmarować tłuszczem. Układać w niej warstwami lasagne i kiełbasę – każdą warstwę smarować sosem. Na wierzchu powinna być warstwa makaronu i sosu. Śmietanę chwilę gotować, doprawić solą i pieprzem, po czym polać nią potrawę. Piec 40 min w 180 stopniach.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.