Sos orzechowy - przepis. Przepisy na Sosy zimne - dipy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Sos orzechowy
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
12 orzechów włoskich
5 migdałów
1/2 ząbka czosnku
2 łyżki posiekanej natki
125 ml majonezu
125 ml śmietany
3 łyżki tartego żółtego sera
sól, pieprz biały
Sposób przyrządzenia:
Orzechy i migdały sparz i obierz ze skóry. Majonez połącz ze śmietaną, dodaj natkę i czosnek, przypraw solą i pieprzem. Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę. Na końcu wymieszaj z tartym serem.
Schładzaj w lodówce minimum przez godzinę.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.