Masło, cukier i żółtka utrzeć. Dodać skórkę cytrynową i mąkę. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki
Schłodzone umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć folią, rozwałkować na wielkość formy. Zdjąć folię, ciasto posmarować konfiturą. Białka ubić na sztywną pianę. Cukier puder wymieszać z migdałami, połączyć z pianą. Wyłożyć na konfiturę. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 25 minut. Wyjąć na deskę razem z papierem i jeszcze ciepłe pokroić w kawałki. Zostawić do wystygnięcia. Na każdym ciasteczku ułożyć szablon gwiazdki, posypać kakao przez sitko, zdjąć szablon.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.