Ciasteczka serca w czekoladzie (60 sztuk) - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Ciasteczka serca w czekoladzie (60 sztuk)
Ciasteczka serca w czekoladzie (60 sztuk)
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Ciasto:
220 g masła
180 g cukru
2 żółtka
1 aromat do pierników
1 szczypta soli
320 g mąki
1 łyżka kakao
tłuszcz do foremek
Dekoracja:
1 szklanka cukru pudru
1 łyżka bardzo mocnego espresso
czekolada w płynie
Sposób przyrządzenia:
Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, aromat, sól i mąkę – wymieszać. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Foremki do pieczenia (mające dno) o kształcie serduszek wylepić ciastem. Piec 13 min w temperaturze 180 stopni. Ostudzić. Pół szklanki cukru pudru utrzeć z kawą. Resztę cukru utrzeć z łyżką wrzątku. Ciasteczka polukrować i ozdobić czekoladą.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.